Zuid-Afrika – 29 jaar en weekend 5

7 years ago  •  By  •  0 Comments
Nadine werd eindelijk 29 jaar en dat voor het eerst in het buitenland en in de zon. Daarnaast was het tijd voor een weekendje weg uit Kaapstad. Dus op naar Langebaan voor een 10 gangen vis diner, de bloedhitte in bij Citrusdal en genieten van wijn in Stellenbos.Birthday girl Vrijdag was Nadine jarig en voor het eerst kon dat gevierd worden in de zomer. Vanuit Nederland stroomde de felicitaties via Facebook, WhatsApp en telefoon binnen, waarbij Julian het mooist kon zingen: [KGVID]http://www.jorgvletter.nl/wp-content/uploads/2017/01/IMG_5382.mp4[/KGVID] Ook al hadden we elkaar al een skydive cadeau gegeven, ik vond dat het wel gevierd moest worden dus in de ochtend zijn we lekker gaan ontbijten bij Blue Cafe en later taart in de vorm van gezonde brownies.
‘S middags waren wij vrij, zodat we onze huurauto konden ophalen om vervolgens naar Langebaan te rijden voor een diner bij Die Strandloper.

Die Strandloper

Die Strandloper is een barbecue / braai restaurant aan zee. Restaurant in de categorie Sil de Strandjutter, want het is omringt met netten, het meubilair zijn rotsen & bankjes en de aankleding wordt gevormd door bootboeien. Ze maken op grote braais een 10 gangen visdiner klaar, wat je daarna met je bestek (een mosselschelp) kan op smikkelen, licht tandenknarsend door de vleugjes zand. Wat leuk is, is dat je lekker je eigen flesje wijn of biertjes mee mag nemen.
Het was een leuke ervaring en waren blij met onze truien en jassen want het was brrrrr koud (echt waar :)). Vervolgens hebben we in een prachtig huis de beste nachtrust gehad sinds we hier zijn.

Cederberg

Zaterdag volgde een mooie roodtrip richting Citrusdal, waar we ergens tussen de bergjes een hutje hadden geboekt bij Gecko Creek Private Natur. Het blijft een mooi moment om vanaf het asfalt af te slaan en een hobbelig zandpad op te rijden, met de volgende instructie:
The sign is on the right (set back off the road – 1ft rock wall with 3 x 5 ft cactus. Turn in / open & close the gate and continue up the hill (approx 2km), through second gate. Drive straight to the camp (approx 1,8 km)
Diezelfde avond zijn we met iemand van naar de Leopard Rock gelopen om verhalen te horen over de vroeger stammen en hun muurschilderingen te bekijken. Bovenop de rots hebben we weer mogen genieten van een mooie zonsondergang. zoek ons op het topje 🙂
Toen we terug kwamen was het lekker druk in de gezamenlijke keuken, maar hebben we gekookt en daarna genoten van het kampvuur.

Spinfobie

Ik en slapen in een hutje gaan bijnaaa samen, ergens zit ik namelijk met een spinnenfobie (ja ja ik weet het ze doen niets), maar zoals het gaat inspecteer ik dan graag grondig mijn slaapvertrek. Dus na een grondige inspectie was de hut veilig verklaard….Totdat ik nog even met mijn lampje onder een kastje scheen en ik daar een recht in de ogen keek van een 8 potige vriend, formaat Zuid-Afrikaans XL. Ik op bed, Nadine met maat 40 in de aanval. Daarna waren we beide (ik net iets meer dan Nadine denk ik) erg blij met de klamboe die we bij ons hadden en hebben we heerlijk geslapen.

Algeria Waterfall

Aangezien het hier heel snel heel erg heet wordt (39 graden), moet je als iets wilt doen er vroeg uit. Dus 6u ging de wekker en om 07.15 zaten wij in de auto voor een korte rit naar Algeria. Nadat we een ‘vergunning’ hadden om te mogen wandelen, zijn we 1,5 uur omhoog gelopen naar een waterval. Een prachtige plek (kruising tussen Jurrasic Park en iets met Adam en Eva) en de spot om even pootje te baden en te douchen onder de waterval. Naast verkoeling en een mooi uitzicht hebben we ook beide heel gezellig onze e-reader erbij gepakt om eens even lekker te lezen. [KGVID]http://www.jorgvletter.nl/wp-content/uploads/2017/01/IMG_5341.mov[/KGVID]
In het begin van de middag zijn we weer lekker naar beneden gelopen om bij de rivier wederom een duik te nemen en te genieten van onze lunch.
’s avonds hebben we lekker gebraaid en genoten van de sterrenhemel.

Stellenbos

Zondag ochtend waren we van plan om weer vroeg te starten, maar toen de wekker om 6u ging dachten we beide ‘de groetjes’ dus we hebben heerlijk uitgeslapen. Het was daarna alweer heet heet dus we zijn lekker de auto met airco ingestapt om te toeren via het binnenland naar Stellenbos. [KGVID]http://www.jorgvletter.nl/wp-content/uploads/2017/01/IMG_5371.mov[/KGVID]
Stellenbos is zo’n beetje het centrum van de wijnbouw hier. Achter elkaar liggen er links en rechts wijnhuizen en de hoeveelheid wijnvelden is enorm. Wij zijn gestopt bij Morgenhof voor een lunch en natuurlijk een glas wijn! As we speak zijn we weer lekker thuis in Kaapstad waar we nog 4 dagen aan het werk gaan, nog 2 surflessen hebben en nog bij Bas gaan eten, voordat we vrijdag op vakantie gaan!