Zuid-Afrika – Oud & Nieuw (en meer)

7 years ago  •  By  •  0 Comments
Vorig jaar zijn we nog Lions Head opgelopen en hebben we de oudste bios van Kaapstad bezocht. Het afsluiten van een jaar hebben we met heerlijk eten en zonder vuurwerk gedaan. Het nieuwe jaar hebben we ingeleid met een warme wandeling in Skeleton Gorge

Lions Head

Vorige week zijn we Lions Head opgelopen af zoals die in het Zuid-Afrikaans heet Leeukop! 669 meter boven zeeniveau en een goede korte trippel voor na het werk. Het is toeristisch want als je eenmaal boven komt ben je zeker niet alleen, maar we hebben een mooi rustig rotspuntje gevonden om de zonsondergang te kijken. Daarna was het met lampjes aan naar beneden en in de file staan voor het stuk met een aantal trapjes en nietjes. Blijft bijzonder om te kunnen doen zo na werktijd. [KGVID]http://www.jorgvletter.nl/wp-content/uploads/2017/01/IMG_5207.mov[/KGVID]
[KGVID]http://www.jorgvletter.nl/wp-content/uploads/2017/01/IMG_5212.mov[/KGVID]

Mumfords and Sons

We houden beide enorm van muziek en in een van de lunchzaken zagen wij een poster dat er een film van Mumfords and Sons draaide in Labia. Labia is de oudste bios van Kaapstad. Nader onderzoek wees uit dat Mumfords and Sons eerder een tour hebben gedaan door Zuid-Afrika en deze film betrof de concertregistratie. Agh leuk voor op doordeweekse avond en zo zaten wij niet veel later met 20 anderen te kijken naar het concert. De bios is oud, knus en schattig & het geluid beroerd. We weten zeker dat uit onze Sonos nog beter geluid komt, maar we hebben genoten!

Vakantieplanning

We hebben besloten een week langer op vakantie te gaan dus vanaf 13 januari gaan we onbeperkt Zuid-Afrika ontdekken. Dat vraagt alleen nogal wat uitzoek- en plan werk, keuzestress en dingen vastleggen. Dus oudjaarsdag hebben wij ons verschanst in een koffietentje met goede wifi om tot een mooie trip te komen.

Oud en nieuw

Heel Kaapstad zat qua restaurants bommetjevol met Oud & Nieuw. Wij hebben gelukkig nog een plekje kunnen vinden bij Bistro Bouchon, tevens een wijnmakerij. We werden ontvangen met een glas champagne en konden later genieten van een 10 gangen tapas diner. Werkelijk heerlijk gegeten en genoten van o.a risotto, tonijn, mosselen, mooie vlees en natuurlijk goede wijn. De tapas was geen tapas te noemen, het waren volwassen gerechten dus na gang 9 waren wij tonnetje rond en hebben de laatste gang en het dessert overgeslagen (het was ondertussen ook al 23.50).
Iets voor twaalven gooide de dj het volume omhoog en gingen de voetjes van de vloer en zo proosten wij om 12u met champagne op het nieuwe jaar. Ik wou toch even naar buiten (dat is toch traditie) en wat volgde was een grote deceptie. Het enige geluid dat we hoorde was een krekel die het naar zijn zin had. Geen vuurwerk, geen carbid, geen brandende kerstbomen niks nakkes nada. Daar ging het vertrouwde oud & nieuw gevoel…
Vanaf Bouchon zijn we door de straten gestruind op zoek naar gezellige plekken en zo stonden wij tot 2u in Headquaters te dansen en sloten we af bij The Orphanage met een gin tonic! Een bijzonder oud & nieuw, geen vuurwerk, wel samen in Kaapstad! Een prachtig einde en een mooi begin!

Skeleton Gorge

1 januari begon met wat langer uitslapen :)! Het was enorm warm, veel was dicht en de stranden waren bommetje vol. Het is namelijk een gewoonte dat alle townships dan naar het strand komen. Dus het strand was even geen optie voor ons. We besloten om via de Botanische tuinen van Kirstenbos (waar we eerder dat openlucht concert hebben gehad) een hike te doen naar de top van de tafelberg. Het was een verademing om in de tuinen te lopen, waar het door schaduw, bewolking en wind een stuk koeler was.
Na een klein rondje door de tuinen begonnen we aan de Skeleton Gorge, omhoog een goede kuitenbijter en door de luchtvochtigheid waren we binnen enkele minuten drijfnat. Heerlijk om door het bos omhoog te lopen en een beetje te klauteren. Eenmaal boven eindigde we bij een surreëel waterreservoir, met wit strandzand.
[KGVID]http://www.jorgvletter.nl/wp-content/uploads/2017/01/IMG_5273.mov[/KGVID][KGVID width=”202″ height=”180″]http://www.jorgvletter.nl/wp-content/uploads/2017/01/IMG_5283.mov[/KGVID]
We besloten dat het door het beperkte zicht en de beperkte tijd niet meer mogelijk was nog 3u door te lopen naar de kabelbaan. We zijn toen via het Nursery Ravine naar beneden gelopen terug de Botanische tuin in.
Om 20u zaten wij moe en voldaan aan een burger :). Een mooi begin van het nieuwe jaar!
Vanuit Zuid-Afrika! Gelukkig nieuwjaar allemaal, maak er een onvergetelijk jaar van!