Zuid-Afrika – Vakantie update 1

7 years ago  •  By  •  0 Comments
Geen nieuws is goed nieuws dus we leven nog! We vermaken ons ook meer dan goed. Wij zijn nu een week op vakantie en hebben alweer enorm veel moois gezien. Een update en een enkele foto (iets met bijna geen internet). Laten we beginnen dat reizen door Zuid-Afrika super is. Wat heeft dit land enorm veel te bieden, wat is er veel te doen en te zien. Na het laatste stukje van Garden Route zijn we overgegaan naar de Wild Coast. Het is genieten en even wennen, want dit is een heel ander Zuid-Afrika dan in Kaapstad. Het is ruiger en zoals het wel eens wordt gezegd, nog het echt oude Zuid-Afrika. In sommige stadjes stoppen wij liever niet en tijdens het boodschappen doen ben je de enige blanke wat je toch een soort van attractie maakt. Je ziet ook veel meer cultuur bijvoorbeeld van de Xhosa. Daarnaast lopen de koeien, schapen, kippen, paarden, varkens etc los op de weg, die tevens goed gevuld is met gaten. Eigenlijk biedt het dus alles waarom je op reis gaat 🙂


Tree tops

Vrijdag de 13e begon onze reis vanuit Kaapstad. Ik wist waar we heen gingen, Nadine niet. Die dag hebben we bijna 6 uur gereden. Net na Wildernis, waar we onze kerst hebben door gebracht, hebben we een nacht geslapen in een boomhut. Met een wc in de openlucht en een bad op het balkon met vrij uitzicht over de omgeving. Een erg bijzondere en mooie plek waar we nog lekker hebben gewandeld en gezwommen in een cola kleurige rivier. Waar we voor even onze eigen spa hebben gemaakt.

Tsitsikamma

Het was nog maar een klein stukje naar Tsitsikamma (een van de nationale parken) wat vooral bekend staat om de hangbruggen over de riviermonding die in de zee uitkomt. Wij hebben daar een prachtige wandeling gedaan langs de kustlijn naar een waterval die bij hoogwater in zee valt en anders een heerlijk zoetwaterbad geeft. In dat laatste zwembad hebben we heerlijk afgekoeld voordat we zijn teruggelopen naar het begin en naar de hangbruggen.

Addo Elefant Park

Eindelijk op safari, maar dan zonder gids en met eigen auto. ’s ochtends reden wij om 7.15 het park binnen wat je een beetje het gevoel van Jurassic Park geeft. Het hek sluit na je en er is een regel, blijf in je auto. Daarna hobbelden wij rustig door en zagen we na 5 minuten de eerst olifant op 10 meter naast ons. Erg bijzonder voor toen, maar de rest van de ochtend volgde er nog 60 olifanten, hordes aan hert-achtigen, zebra’s, waterbuffels en schildpadden etc etc. Kortom WAUW WAUW WAUW!

Cintsa

Daarna zijn we naar een mooi plekje gereden langs de kust, Cintsa, waar we twee nachten verbleven in Buccaneers Backpackers. Heerlijk strand wandelen, een boek lezen, genieten van lekker lokaal eten en slapen onder een klamboe, want het was wat donker en smoetsig en toen er een kleine slang voor de schuifpui langs kroop was die keuze heel snel gemaakt.

Dwesa

Het volgende plekje vonden we op voorhand wat spannend. Slecht bereikbaar, in de middle of nowhere, in een klein natural reserve en in een kleine blokhutje zonder elektriciteit (wel olielampen). De weg ernaar toe hebben we enorm veel gehobbeld en ontweken met onze Fort Fiesta. Het was dan ook niet gek dat er voor de rest alleen maar 4×4’s reden. Maar wat een enorm mooie route. Een bijzonder rustig plekje voor 1 nacht met apen, vogels en hertachtigen. Meer in de rauwe natuur kan je niet verblijven. Het was wandelen op het strand, een vuurtje voor de blokhut, kijken naar de sterren en genieten van eigen gemaakte pasta en de volgende ochtend zelfs wentelteefjes als ontbijt.

Coffee Bay

Na Dwesa wilden we naar Coffee Bay rijden. Maar om helemaal weer terug te moeten hobbelen naar de ‘snelweg’ en dan weer te hobbelen naar Coffee Bay leek ons niet het mooiste. Gelukkig wist een van de toezichtouders van Dwesa een route door het binnenland. Dus hij tekende een ‘kaart’ voor ons. Wij op pad in onze Ford Fiesta “4×4” met een getekend kaartje door het ruige binnenland. Wat werkelijk fantastisch was, een beetje spannend en nogmaals gewoonwegprachtig. Op dit moment verblijven we bij Gecko’s in Coffee Bay. We hadden na het gereis en de hutjes behoefte aan een iets verzorgder plekje om even tot rust te komen en alle indrukken te laten zinken. Vandaag hebben we 3 uur langs de kust gewandeld naar ‘Hole in the Wall’ (juist ja een rotsmassief in de zee met een gat erin), om daar te lunchen en te zwemmen.
Morgen gaan we wat surfen en onze verdere reisroute plannen. Vanaf hier willen we richting Drakensberg. De echte bergen hier in Zuid-Afrika. Iets waar we naar uit kijken want bergen en mooie hikes is waar we ons erg bij thuisvoelen. We gaan het never nooit niet allemaal zien en dat is prima, we reizen wanneer we willen reizen, we rusten wanneer we willen rusten. Nog 2,5 week te gaan! See you soon!