Zuid-Afrika – Week(end) 3

8 years ago  •  By  •  0 Comments
Het weekend begon iets eerder dit weekend vanwege het vieren van de feestdagen. Een weekend waarin we weer op de tafelberg stonden, het gezellig hebben gehad met Annelie en Mark, gesurft hebben en uit een vliegtuig zijn gesprongen.

Kerstlunch

Het begon woensdag middag met de Kerstlunch van Voys Zuid-Afrika. Dus zijn we samen met Bas, Athini en Paida naar Camps Bay gereden om daar bij …. te genieten van heerlijk eten, heerlijk weer en een glas champagne! We kregen nog een mooi fotoboek cadeau over Zuid-Afrika, waar we mooi wat inspiratie uit kunnen halen voor onze vakantieweken. Het is gek, we hebben beide nog nooit kerst gevierd in een korte broek, op een terras en met 30 graden. De knusse koude kersttraditie is dan ook officieel verbroken.

Met vrienden op de Tafelberg

Eerder deze week (maandag) zijn Annelie en Mark voor hun vakantie aangekomen in Kaapstad. Natuurlijk hebben we diezelfde avond gelijk gezellig een hapje gegeten bij The Black Sheep.
Dinsdag na het werk zijn Nadine en ik nog lekker een stuk gaan wandelen vanaf Seepunt naar Camps Bay en terwijl wij daar net een terrasje willen pakken, zaten Annelie en Mark al met een biertje voor hun neus op het terras. Dan maar gezellig met z’n vieren een biertje en daar afgesproken woensdag aan het eind van dag samen de tafelberg te gaan beklimmen. Natuurlijk wilden wij ze maar al te graag laten kennis maken met de India Venster Trail. Dus dit keer met z’n vieren en wederom met 4,5 liter water op de rug begonnen aan de tocht omhoog. Super mooi wederom en nog leuker om het samen met vrienden te doen. Niets is mooiers dan andere zo te zien genieten van iets dat ze anders zelf niet ondernomen hadden. Nou ja, wel ondernomen maar bij het eerste klauteren rechtsomkeert waren gegaan.
Het was minder heet dan de vorige keer en drukker (je merkt op dit moment dat het hoog hoogseizoen is), maar het uitzicht niet minder mooi! Eenmaal boven op de top waait het flink en gaat de jas aan. De zonsondergang lijkt wat tegen te vallen, terwijl we op dezelfde plek als vorige keer een wijntje doen.
Maar gelukkig heeft moeder natuur een prachtige cadeautje op het eind van de avond, als de ondergaande zon de hele hemel felrood laat kleuren. Kijk en dit maakt het het zo waard.
[KGVID]http://www.jorgvletter.nl/wp-content/uploads/2016/12/IMG_5074.mov[/KGVID] We sluiten de dag af met een Sol biertjes en Mexicaans eten bij de Fat Cactus waar we later nog even de kroeg in duiken want om 0:00 uur wordt Annelie bijna 30 😉

Winkelen

Vrijdag halen we onze huurauto op, om deze vervolgens in het centrum te parkeren, waar we eens willen gaan winkelen. Het is alleen een nationale vrije dag dus de meeste leuke shops en boetiekjes zijn niet open, maar nog steeds is er genoeg in en uit te lopen. We besluiten om richting Old Biscuit Mill te rijden wat een toffe plek is, waar elke zaterdag (maar nu ook met kerst vrijdag) een markt is. De wijk waar die ligt is wat minder, het is erg rustig op straat en ze zijn nog aan het opbouwen dus wij besluiten lekker door te rijden naar Waterfront om daar nog verder te shoppen. Een dagje shoppen bevalt goed, maar we zijn er wel slecht in, geef ons liever maar iets met buiten zijn 🙂 Uiteindelijk dineren we in een hele mooie setting in Kloof Street House, want we hebben wat te vieren en dat doen we graag met heerlijk eten & lekker wijn!

Old Biscuit Mill en Surfen

Zaterdag beginnen we met het bezoek dat vrijdag niet lukte aan de Old Biscuit Mill. Het is er enorm druk, maar ook gezellig! Heeeeel veel lekker eten, leuke shopjes en mooie ateliers! De moeite waard op eens geweest te zijn! Het is ook flink warm dus door naar Muizenberg, waar we twee wetsuits en twee surfplanken huren. Geen haaien dit keer en lekker oefenen voordat we weer een les krijgen. Hoogtepunt is als we allebei dezelfde golf weten te pakken en naast elkaar even staan op onze plank! Het water wordt steeds onrustiger dus Nadine vind het mooi geweest, ik ploeter nog even door en sluit niet veel later aan bij een kop thee met een reep chocolade. Wat is het heerlijk dat laagdrempelig actief kunnen zijn.

Skydiven

Zondag leek ons een prima dag om uit het vliegtuig te stappen. De dag dat bucketlist item nummero 1 doorgestreept werd en de adrenaline door ons lichaam gierde!