The Blind Run

10 years ago  •  By  •  0 Comments

Het was een sportief weekend voor Voys. Zaterdag deden collega’s Mark en Jorg mee met de Blind Run en zondag deed een team van zo’n veertien belhamels mee aan de 4 mijl.

The Blind Run

Het is zaterdagochtend 11 oktober en ik besef me dat het tijd is om geblinddoekt rondjes te rennen in het Griftpark in Utrecht. Dat klinkt als vragen om ongelukken, maar niets is minder waar! Er staat namelijk een nieuw evenement op het programma: The Blind Run. Een hardloopwedstrijd waarbij je als duo loopt, maar waarbij één persoon geblinddoekt is. Letterlijk gaat het hier dus om blind vertrouwen. Dat doen we niet voor de lol (nou ja, niet alleen), maar om geld op te halen voor de Bartiméus Sonneheerdt Vereniging.

“Jij gaat geblinddoekt!”

Mark is er snel uit: “Jorg, jij gaat geblinddoekt!” “Natuurlijk”, denk ik bij mezelf, “dat kan niet mis gaan(!).” Van tevoren krijgen we de tip om toch vooral een keer van tevoren te oefenen. Blind hardlopen is voor de meesten van ons immers geen dagelijkse bezigheid. We lopen ons eerste ‘blinde’ rondje rondom de Euroborg. Het ontbreken van een zintuig is niet niks en dus heb je een lage snelheid en goede focus nodig. Mark moet als ‘mijn begeleider’ alles benoemen: verandering van ondergrond, omhoog of omlaag, bochtje links of bochtje rechts. Ons rondje Euroborg in Groningen gaat prima; tijd voor de real deal!

Blind-run-Voys

Blind (survival)run

Voor de start knalt de energie er bij iedereen vanaf. Er wordt een blinde warming-up gedaan en via de speakers worden we nog even opgepept! 3-2-1 GO! De eerste meters zijn wat onwennig. Nog even heb ik een idee van hoe de weg voor mij loopt, maar dat verdwijnt snel. Het gaat nu echt om blind vertrouwen. Er zijn heel veel blind runners en daarom doen we het rustig aan. Totdat Mark roept “Nu gaan we door het gras”, “Tempo maken” en “Er komt zo een trapje aan” Ik krijg steeds meer het idee dat dit een blind survivalrun is. Gelukkig is het trapje een hoax.

De vijf rondes die volgen gaan lekker snel. We moeten immers morgen ook nog de vier mijl rennen. Ik leer het parcours – door de instructies van Mark en door mijn overige zintuigen – een beetje kennen. Weliswaar schampen we onderweg vier deelnemers, een dranghek en glijd ik één keer door een bocht, maar verder verloopt de run redelijk snel en soepel.

Als we over de finish komen, vindt Mark dat zijn taak erop zit en laat mij direct los. Ik zwalk door het afzetlint en zorg daarmee voor veel vermaak bij het publiek. Thanks bro; weg vertrouwen.

Sponsoren

Wat een prachtige ervaring was deze run! We hebben veel lol gehad, maar belangrijker: onze vijf rondes blind rennen hebben € 445,- opgehaald. In totaal heeft The Blind Run € 29.257,- opgeleverd voor de Bartiméus Sonneheerdt Vereniging. Wil je dit prachtige initiatief ook sponsoren?Dat kan nog steeds.

Sponsoren: hartelijk bedankt en wie weet tot volgend jaar!