Zuid-Afrika – Doei Nederland, Hello South Africa!

8 years ago  •  By  •  0 Comments
Het is zaterdag 26 november, er staat klaar: twee backpacks, twee dagrugzakken, drie laptops, twee e-readers, vijf telefoons, 1,5 kilo pepernoten en twee paspoorts. We zijn er klaar voor :)! Dus gooien de deur van ons huis dicht en stappen bij Rob in de auto. Op naar Schiphol, met een dosis zin en gezonde kriebels, maar het besef wat we gaan doen is er nog niet.Op Schiphol hebben we een gezellige lunch met familie en vrienden, kopen nog even laatste dingen, droppen onze tas en dan is het tijd voor knuffels, foto’s en afscheid. We gaan de mensen om ons heen missen, maar man man man wat hebben we hier naar uitgekeken.

img-20161126-wa0018img-20161126-wa0017img-20161126-wa0020

Kerst onderweg

We hebben een korte stop in London, waar we ons even in kerstsferen wanen en vliegen daarna door met een nachtvlucht naar onze eindbestemming. Vroeg in de ochtend werpen we vanuit de lucht onze eerste blik op Zuid-Afrika.

Het is heerlijk om vroeg aan te komen om vervolgens vanuit de taxi rustig om je heen te kunnen kijken, wat ons beide gelijk opvalt is hoe netjes & verzorgd Kaapstad is en wat een relaxte sfeer er hangt.

Ons huis

img-20161127-wa00041

We komen aan bij Adams Place, ons huis voor de komende tijd. Een prachtig victoriaanse woning met gedeelde keuken, een fijn tuintje en een heerlijke kamer met eigen badkamer. ‘S middags verkennen we Kaapstad te voet en hiken er aardig op los waarbij we eindigen bij Waterfront, wat een mooi, gezellig en bruisend deel is rondom de haven van Kaapstad. Helaas wordt ik daar ziek, wat van een beetje buikkramp overgaat in dat ik bijna niet meer kan lopen. Dus een taxi terug en op bed. Het wordt even spannend want ik kan niet liggen, staan of zitten en zie er beroerder en beroerder uit. Het lijkt verdacht veel op een blindedarm ontsteking dus Nadine begint info te verzamelen over doktersposten en ziekenhuizen. Het kan echter ook gewoon allemaal op slot zitten en dat willen we uitsluiten dus volgens de handleidingen op Google moet je veel lopen en drinken. Zo gezegd zo gedaan, we lopen diverse rondjes door de wijk en ik drink Dopper na Dopper leeg. Langzaam krijg ik iets meer kleur, begin meer te kletsen en knap ik iets op.
Genoeg avontuur voor één dag, tijd voor een goede nacht slapen!