Zuid-Afrika – (Kerst)weekend 4

8 years ago  •  By  •  0 Comments
Geen koude dagen, geen knusse warme open haard, geen familie en niet te veel eten. Niets van dat alles dit kerst weekend. Maar wel roadtrippen, strand, zon, watervallen, vrienden en een surrogaat familie. Oh ja en olifanten, zebra’s, apen, kwallen en struisvogels. Een weekend buiten Kaapstad en in Wilderness dus.

Vrijdag roadtrip dag

Het begon weer met het ophalen van onze huurauto om vervolgens 400 km te gaan rijden langs de kust naar Wilderness. Leuk om eens echt verder buiten de stad te zijn en wat meer van het land te zien. En dan kijk je naar links en zie je ineens drie olifanten lopen en later nog een kudde zebra’s. Welkom in Zuid-Afrika 🙂 Door de hitte en droogte zijn bos- en bermbranden hier helaas veelvuldig en hardnekkig. Ook wij zijn er meerdere gepasseerd en zelfs een doorgereden, waarbij aan beide kanten er een enorm brand gaande was. We hebben heerlijk geluncht bij Plettenberg en kwamen vervolgens aan bij ons hotel met een mooi uitzicht over de river. Een beetje verreisd dus lekker even op het strand uitgewaaid en op een verlaten spoor een bijzonder barretje ontdekt.

Kerstavond met surrogaatfamilie

We werden vroeg wakker en waren beide toe aan weer eens sporten dus een zwaar (enorme wind) strandloopje was het vervolg. Daarna zijn we smiddags de Half Collard Kingfisher trail gaan lopen, in totaal maar 7 km, maar prachtig door de bossen met als eindbestemming een waterval. Onderweg is het leuk als je je ogen en oren open houdt want dan spot je het meest. De score dit keer felgroene insecten en een groep apen slechts 40 meter verderop.
Aan het eind van de middag hebben we Annelie en Mark opgezocht die ook in Wilderness gearriveerd waren. Annelie heeft familie in Zuid-Afrika waarmee we vervolgens een borrel hebben gedronken. Die borrel werd gevolgd door een uitnodiging voor hun kerstdiner. En zo zaten wij op kerstavond met vrienden, een Zuid-Afrikaanse surrogaatfamilie en een goede dosis alcoholische versnaperingen kerst te vieren. Erg gezellig en bijzonder om gewoon eens thuis te zijn bij Zuid-afrikanen en daarmee lekker aan de klets te zijn.

Eerste kerstdag

Het plan was om met z’n vieren te gaan kanoen in de middag . Dus zijn wij in de ochtend even met de auto de omgeving van Wilderness gaan verkennen. ‘S middags bleken ze alleen geen kano’s te verhuren meer vanwege de harde wind. Toen maar besloten met z’n twee nog een andere korte trail te gaan wandelen, wederom met een waterval op het eind. Onderweg een enorme lading vogels gezien (geen vogelaar dus namen blijven jullie verschuldigd, maar wel mooie kleuren). We gingen op het eind alleen compleet aan de waterval voorbij (hij stroomde niet) en zodoende knalde we per ongeluk tegen de berg op tot het punt dat het wel erg steil werd en de diepe afgrond ook te diep werd. Terug naar beneden vonden we uiteindelijk de niet stromende waterval en het natuurlijke zwembad. Hier heb ik een heerlijk frisse kerstduik genomen! [KGVID]http://www.jorgvletter.nl/wp-content/uploads/2016/12/IMG_5174.mov[/KGVID] ‘S avonds was het even videobellen met de Vletters die in Groningen bij elkaar waren voor het kerstdiner. Dat blijft bijzonder leuk om iedereen even te zien en te horen. Hier waren helaas alle restaurants dicht dus wij hebben een mooi plekje gecreëerd om jawel een Kerst braai te houden. Samen met Annelie en Mark en 1,5 kg aan niet levende koe & natuurlijk groentes 😉 hebben we een mooi kerstdiner gehad!

Tweede kerstdag

Het moet niet gekker worden maar wij hebben uitgeslapen. Om daarna de auto in te pakken en in het centrum een lekker ontbijtje te nemen. Vervolgens hebben we nog een bedankje gebracht naar onze surrogaat familie voor het kerstdiner en hebben we baai baai tegen Annelie en Mark gezegd. De terugweg naar Kaapstad zijn we via het binnenland gereden, wat een prachtige route was tussen de bergen en vele vele vele wijnvelden. [KGVID]http://www.jorgvletter.nl/wp-content/uploads/2016/12/Naamloos.mov[/KGVID] Kaapstad binnen rijden voelt als thuiskomen. En hier hebben we ons kerstweekend afgesloten met een Vietnamees diner voor twee. Al met al helemaal geen kerstgevoel gehad, want de traditie die we beide zo gewent zijn is er compleet niet. Het weer is compleet anders en je mist de familie en vrienden om je heen met wie je het normaal viert. Wel hebben we een heerlijke mini-vakantie gehad, hebben we geen vol gevreten gevoel en hebben we overall enorm genoten.
De oplossing: volgend jaar maar met z’n allen in het buitenland kerstvieren 🙂

Back to work

Al is het vandaag hier nog een public holiday wij hebben een koffiebar kunnen vinden die open was en zijn weer aan het werk! Ook hebben we besloten onze vakantie te vervroegen en om 13 januari al te beginnen met niets meer dan genieten van Zuid-Afrika. We kijken er naar uit!