Zuid-Afrika – Weekend 1

8 years ago  •  By  •  0 Comments
We werken beide hier 32u dus ons weekend begint eigenlijk donderdagavond al en dat geeft dus alle tijd om te genieten van mooie dingen zoals First Thursday, de Tafelberg, Robbeneiland, Zomerconcert en en meer:

First Thursday

Elke eerst donderdag van de maand is het hier First Thursday, waarbij kunstgalerijen en andere culturele hoogtepunten gratis toegankelijk zijn en ook de horeca leuk mee doet om er een gezellig avond van te maken. We zijn welgeteld één gallerij ingeweest, voor de rest was het wijntjes en lekker eten met Bas en Huub.
img_4853

Tafelberg

Door de wijntjes van First Thursday hebben we vrijdag iets langer in bed gelegen en wat geskypt met het thuisfront. Vrijdag was het goed warm dus hebben we tot 16u gewacht voordat we in actie kwamen. Tijd om bovenop de tafelberg te gaan staan.
dsc04199

Robbeneiland

Toen we vrijdag met vermoeide benen op bed lagen hebben we nog een documentaire gekeken over de Apartheid en Nelson Mandela. Indrukwekkende en ter voorbereiding, want zaterdag stond een bezoek aan Robbeneiland op het programma.
img_4901

Gratis rondleiding

Zondag zijn we de dag gestart met een Free Walking Tour. Een mooie initiatief waarbij diverse stadswandelingen worden aangeboden, maar dan op basis van waardebepaling achteraf. Wij hebben de District 6 tour gedaan, een van de meeste omstreden wijken van Kaapstad. In deze wijk hebben namelijk 60.000 mensen geforceerd hun huis moeten verlaten in de jaren 70.
img_4908
img_4912

Kirstenbosch zomer concert

Elke zondag gedurende de zomer (nu dus :)) worden er in de Botanische tuinen van Kirstenbosch concerten gegeven. Wat het zo tof maakt is natuurlijk de locatie, maar ook dat je je eigen drinken en eten mee mag nemen, waardoor het één grote picknick wordt. Wij namen nog bescheiden wat kleins te eten mee en een fles wijn, maar we hebben overvolle koelboxen en hele ovenschotels voorbij zien komen. Hier hebben we genoten van de zonsondergang en de muziek van Beatenberg en Opposite The Other.
2016-12-04-photo-00000231
img_4922
“Het was een mooi weekend”