Zuid-Afrika – Het idee is werken vanuit Zuid-Afrika

8 years ago  •  By  •  0 Comments
Onze collega Bas die drie jaar geleden Voys Zuid Afrika is begonnen, deed eind 2015 een open invite naar alle Belhamels in Groningen.
‘Kom eens deze kant op, het is hier prachtig en je kan hier gewoon werken op kantoor.’

Een gevaarlijke combinatie

Een tof idee en realistisch om uit te voeren. Dat moet je niet tegen ons zeggen.. We houden beide van reizen, mooi weer en nieuwe ervaringen. Dus zo lang op een ander werelddeel wonen en werken (en overwinteren) past helemaal in dat straatje. Ook voelt het goed om na bijna ruim 3,5 jaar te werken in Groningen en wat afstand te nemen van Voys om met een frisse blik tegen alles aan te kijken. Op dat moment was het alleen voor ons beide niet de juiste tijd vanwege de roerige tijden. Maar zeiden we tegen Bas “je kan ons eind van het jaar verwachten.”
zuid-afrika-kaapstad

Wat gaan we doen?

Simpel, hetzelfde dat we altijd al doen. We zullen beide onze rollen gewoon blijven vervullen zoals we dat nu doen. We zijn (als de techniek ons niet in de steek laat) aanwezig zijn bij de stand-up, aanwezig bij overleggen en de pizzasessies. Ondanks dat wij niet werken voor Voys Zuid-Afrika gaan we natuurlijk wel meer van elkaar mee krijgen en dus ook van elkaar kunnen leren. We zijn heel benieuwd wat dat allemaal gaat brengen. We zullen naar verwachting 7 weken gaan werken en 3 weken vakantie nemen & gaan rondreizen. Hoe het precies gaat en wanneer dat is, gaan we daar zien.

Waar werken we?

We hokken natuurlijk bij de collega’s van Voys SA op het kantoor. Dit ligt slechts om een kilometer afstand van onze woonplek dus dat wordt elke ochtend op slippers naar het kantoor lopen.

Waar wonen we?

In navolging van collega Nienke hebben wij een plekje geboekt bij Adams Place, in de wijk Tamboerskloof. Tamboerskloof. Mensen die in Tamboerskloof wonen komen er voor de rust, de mooie Victoriaanse huizen en het prachtige uitzicht over de stad, zo aan de voet van Lions Head. Daarnaast is deze wijk ook nog eens centraal gelegen, want je loopt gemakkelijk Kloof Street op. Het zijn veel (buitenlandse) gezinnen en ‘yuppen’ die dit deel van de stad bevolken. Het enige nadeel is dat je de terugweg wel weer helemaal naar boven moet ‘klimmen’. De vele modieuze inwoners van deze wijk dalen waarschijnlijk af naar The Power & The Glory, een van de meer trendy hotspots aan de rand van de wijk.
kaap
We hebben daar een plek met eigen badkamer. Wel delen we de keuken met anderen, wel zo gezellig vinden wij om ook anderen te ontmoeten. We hebben onze eigen woning in Groningen verhuurd voor de komende 2,5 maand. Tot volgend jaar!! Of zoals het in het Zuid-Afrikaans is…
Ek sal jou volgende jaar sien